- (0212) 425 23 93
- [email protected]
- Şenlikköy, Florya Cd. No:47/1, 34153 Bakırköy/İstanbul
Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak ve ücretsiz ön muayene fırsatından faydalanmak için formu doldurun, hemen sizi arayalım.
PRP (Platelet rich plasma), platelet/trombosit hücrelerinden zengin plazma demektir. PRP uygulamasında kişinin kendi kanından elde edilen platelet hücreleri ve bu hücrelerin salgıladığı büyüme faktörlerinden (growth factor) zengin plazma kullanılır. PRP tedavisinde; plateletler özel kitler yardımıyla diğer kan bileşenlerinden ayrılarak konsantre hale getirilir ve onarım – iyileşme ya da gençleşme hedeflenen dokuya enjekte edilir. PRP tedavisi, rejenerasyon ( yenileme – iyileşme) ve rejuvenasyon ( gençleştirme) amaçlı da uygulanabilir.
Kişiden alınan kan, özel bir PRP kiti ile ayrıştırılır, plateletten zengin plazma hedef dokuya, sorunlu bölgeye minik iğneler yardımı ile uygulanır. Mikroiğneleme (dermapen, dermaroller, altın iğne) uygulamalarından sonra da PRP serumu cilde sürülebilir. Bu sayede, PRP açılan kanallardan kolayca emilir.
DPG PRP Tedavisi, cilt yenileme, ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerinin azaltılmasında, kırışıklıkların tedavisinde, ciltte oluşan skar, iz, çatlak ve lekelerin tedavisinde ve saç dökülmesi tedavisinde oldukça fazla tercih edilmektedir.
DPG PRP Tedavisinin sonuçları enjeksiyondan 2 hafta sonra gözlenmeye başlar, 2. Ay sonunda oldukça belirgin bir hal alır ancak iyileştirici etki 6.ay sonuna kadar devam eder. Estetik amaçlı PRP uygulamalarından sonra ciltte sıkılaşma ve sarkmada azalma, kırışıklıklarda hafifleme, ciltteki lekelerde aydınlanma, cilt renginde parlaklık ve izlerde azalma meydana gelir. Saçlı deriye yapılan uygulamalardan sonra saç kalınlığında artış ve seyrek alanlarda yoğunlaşma görülür.
Uygulama ile aynı gün banyo önerilmez. İlk 6 saat su temasından kaçınılmalıdır. Güneş koruyucu kullanılmalıdır.
PRP tedavisi genellikle 2-4 hafta aralıklarla yapılır. Genellikle 2-4 seans uygulanır. Tedavi aralıkları ve seans sayısı genellikle tedavi edilecek bölgeye ve kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilmektedir.